כל אחד מאתנו היה שמח למצוא עבודה טובה ומאתגרת שתתאים לכישורינו. לעתים אנו כה עסוקים ב"הישרדות" בעבודה וביצירת רושם טוב על המעסיק, עד כי איננו שמים לב לכך שהזכויות שלנו מופרות באופן חד משמעי. למרבה המזל, עו"ד דיני עבודה חיפה יכול להציל את המצב ולדרוש בשמכם את כספי הפיצויים המגיעים לכם. משרד עורכי דין יאיר ארן ושות' פועל עוד משנת 2001 ומציע עבורכם את המענה המלא בכל הנוגע לדיני עבודה.
עו"ד דיני עבודה חיפה – לדעת כיצד לנהוג במהלך פיטורין
אחד הנושאים הנפוצים שבהם דן עו"ד דיני עבודה חיפה הוא פיטורין. אם קיים חשד שהעובד לא פוטר כהלכה, הוא פונה לעורך הדין על מנת שזה יעזור לו להתמודד עם חוס הצדק. על כל פנים, אלה כמה דברים שכדאי לעשות כאשר אתם מקבלים הודעת פיטורין:
- עמדו על זכותכם לקבל מכתב פיטורין – אם ההודעה על פיטורין נאמרה לכם בעל פה, התעקשו לקבל גרסה בכתב ובו יצוין תאריך סיום ההתקשרות בינכם לבין המעסיק. רק בזכות הימצאותו של מכתב פיטורין תוכלו לדרוש את דמי האבטלה שלכם.
- מקבלים את הפיצויים – כדי לקבל לידכם את הפיצויים המגיעים לכם, חשוב לבקש מהמעסיק שני מסמכים נוספים. האחד הוא טופס 161 אשר בו מצוינת היתרה שצברתם במהלך עבודתכם. הטופס השני הוא מכתב שחרור ובו יהיה כתוב שהמעביד משחרר את הפוליסה אל העובד.
- פונים לגופים הרלוונטיים – לאחר הפיטורין אתם נשארים ללא הכנסה חודשית רציפה, לפחות עד אשר תמצאו את העבודה הבאה שלכם. בינתיים עליכם לפנות ללשכת התעסוקה ולביטוח הלאומי כדי לקבל דמי אבטלה וסיוע במציאת עבודה חדשה.
מתי מגיעים לכם דמי אבטלה – פנו עכשיו עו"ד דיני עבודה כדי לדעת את הזכויות שלכם
חשוב לשים לב שדמי האבטלה אינם מגיעים לכל אחד. מוכרחים להתקיים כמה תנאים הכרחיים. כך, על המפוטר להיות מעל גיל 20 ומתחת לגיל 67 (גיל פרישה), עליו להיות מובטל בזמן הפנייה ללשכה, המפוטר יכול לקבל דמי אבטלה רק אם השלים שנת עבודה אחת בחברה שממנה הוא פוטר והוא נוהג להתייצב בלשכה בהתאם לחוקים ולתקנון שנקבע.
בכל אופן, אם פיטרו אתכם לאחרונה ואתם חוששים שחלה הפרה בזכויותיכם, עו"ד דיני עבודה חיפה הוא האדם הנכון לפנות אליו. בררו את העניין באזור מגוריכם ופנו לאדם מקצועי.